Introductie fietstocht TCD Tour Club Duiven.

Introductie fietstocht TCD Tour Club Duiven.

TCD organiseert zondag 4 juli een introductie fietstocht voor (aspirant) toerfietsers door de Havikerwaard.
De aspirant fietsers, zowel dames als heren, kunnen zo zien welke mooie, rustige routes we hier in de buurt van Duiven hebben en hoe leuk het is om met en in een groep te fietsen. We hebben een afwisselde tocht uitgezet van ca. 50 km, welke we eventueel voor de liefhebbers uit kunnen breiden tot ca. 60 km en zal worden begeleid door ervaren toerfietsers. Halverwege hebben we een koffiestop gepland.
De snelheid van de groep(en) zullen we aanpassen aan de wensen van de groepsleden.

Datum: zondag 4 juli 2021
Vertrek: 09:00 uur, vanaf de parkeerplaats van het gemeentehuis aan de Kastanjelaan
te Duiven.
Helm verplicht. Gemiddelde snelheid vanaf ca. 24 km/ uur

Algemene informatie.
Tour Club Duiven hanteert het principe “samen uit, samen thuis” en er wordt gefietst met “Wegkapiteins”. Deze kapitein/ begeleider stuurt de groep aan en bepaalt het tempo, de richting, houdt de afspraken (regels) in de gaten en ziet erop toe dat alle fietsers in de groep zich aan de regels houden.
Daarnaast houdt de begeleider tijdens de tocht de veiligheid in de gaten, doch de fietsers van de groep blijven zelf verantwoordelijk. Dit geldt ook voor de snelheid van de groep!

Er wordt, normaal gesproken, gefietst in vijf groepen, A-, B1-, B2-, C- en T- groep, waarbij de gemiddelde snelheid varieert van ca. 25 km/u voor de C- groep tot ca. 33 km/u voor de A- groep. De snelheid van de T- groep (“Tandje terug”) wordt in onderling overleg met de groep vastgesteld.
Zoals al aangegeven hanteert TCD hanteert de regel van “samen uit, samen thuis”. Met andere woorden; de groep blijft bij elkaar en de leden van de groepen wachten op elkaar bij calamiteiten. Het dragen van een helm is verplicht gesteld tijdens onze clubritten, dit geldt ook voor een bel en verlichting bij de avondritten in het voor- en najaar.

Voor de eerste ritten van het seizoen (in maart) wordt er bewust gekozen om kleine rondjes te rijden rondom Duiven. Hierdoor heeft iedere fietser eventueel de mogelijkheid heeft om halverwege de tocht af te haken, wanneer het toch wat minder gaat dan verwacht.
Na de eerste paar ritten worden de tochten op zondag geleidelijk verder uitgebreid, waarbij onder andere door het rivierengebied, de Achterhoek of ook door Duitsland gereden wordt.

Naast de vaste clubritten op de zondagmorgen zijn er ritten op maandagavond (hersteltraining), dinsdagmorgen (Vutters, C- en T-groep) en woensdagavond. Vanaf begin maart t/m eind oktober heeft TCD een toerkalender met alle clubritten. De lengte van de ritten varieert ook de verschillende groepen, bijvoorbeeld de ritten in het hoogseizoen op zondagmorgen liggen tussen de ca. 80 km voor de T- groep tot ca. 120 km voor de A- groep. Het is de bedoeling dat we tussen 12:30 en 13:00 uur weer terug in Duiven zijn.
De volledige toerkalender kunt u bekijken op onze website.

Meefietsen?
Zin om mee te fietsen? Meld je dan aan via onze website www.tourclubduiven.nl of via onderstaand email adres.


TCD Tour Club Duiven
secretaris@tourclubduiven.nl

;

2023-12